Pecorino Romano

 

 

Historisch gezien werd Pecorino Romano gemaakt van koemelk. Men maakte deze kazen in fasen. De eerste % die gemaakt werd, werd de “dubbele kaas” genoemd en werd gekruid met peper en zout. Dit was de belangrijkste voorvader van de kaas. Het recept voor Pecorino Romano wordt traditioneel bewaard in deze duhttps://www.degildemeesterskaas.nl/fenegriek-kaas/bbele brieschelpen met het aroma van deze oude aperitiefwijn.

Het recept bevat in wezen dezelfde ingrediënten als Pecorino Romano, met als enige verschil dat een eiwit wordt toegevoegd en een kopje droog zout. Zodra het eiwit is toegevoegd, wordt het mengsel snel gebakken in een koekenpan en vervolgens omgeroerd, totdat de temperatuur 40°C heeft bereikt. De kleur van de kaas wordt roze. Vervolgens wordt droog zout en gemalen peper toegevoegd en geroerd tot de kaas een gelijkmatige dikte heeft gekregen. Als laatste stap wordt de “rone” uit de pan gehaald en uitgerekt tot hij licht ovaal is alvorens hem te serveren.

Wijn parings: De meest interessante smaken van Pecorino Romano komen van zoete wijnen. De voortreffelijke rode wijnen van Italië geven de smaken perfect vorm. Een drank die altijd met deze kaas wordt geassocieerd is bijvoorbeeld wijn, maar een andere spannende variatie is een witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. Om de scherpte van de smaak te verminderen, worden de kazen vaak bestrooid met een snufje zout voordat ze worden geserveerd.

U kunt pecorino romano in de meeste supermarkten vinden. Het wordt verkocht in verschillende smaken, zoals:

oaked met kruiden en fruit

oaked met kruiden en fruit

okerig en korrelig

okerig en kruimelig

mousserend

oaked and whey

Het recept voor Begrijpelijke Tapasrecepten

Dit zijn slechts enkele van de manieren om van pecorino te genieten. Van oudsher wordt het yogakarakter van de kaas door de toevoeging van room bedorven. Daarom koken de traditionalisten (maar ook zij die zin hebben in hun eigen versie) de kaas met een paar druppels room mee, telkens wanneer hij wordt gemaakt. Het is de perfecte manier om een beetje achter de hand te houden.

verergerd

Wat de meeste mensen bedoelen wanneer ze het woord “onbewerkt” gebruiken, is dat de kaas perfect gehomogeniseerd is. Dit is misschien een slimme manier om het te omschrijven aangezien we allemaal wel eens kaaswrongel of yoghurt met een flauwe smaak hebben meegemaakt. Het kan ook betekenen dat het resulterende product enigszins verward is. De beste manier om een goede kaas te vinden is hem zelf te maken. Als u eenmaal bent doorgebroken, zult u nooit meer terugkijken.

Zoals ze in Spanje zeggen, agasalatasalbaguatl; het beste eten is het eten dat je bang maakt. Toch kan ik, als iemand die van kaas houdt, niet begrijpen waarom iemand kaas zou willen vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.