Groentehapje baby

Soja als redding! Is soja geen graan? Is het niet goed voor je? Is het niet goedkoop? Wat dacht je van echt vlees?

Met 4 maanden beginnen de meeste baby’s voedselallergieën te krijgen. Vaak is dit een probleem dat wordt veroorzaakt door een te beperkend dieet rond de 6 maanden. Vaak denken artsen dat het komt door een gebrek aan variatie, maar waarschijnlijker is dat het komt door de ontwikkeling van een sterke intolerantie voor het voedselallergeen in de moedermelk. Als we borstvoeding geven, hebben we bijvoorbeeld niet sterk het gevoel dat we onze baby voedsel geven dat hetzelfde is als moedermelk. Na het spenen willen velen van ons dat onze baby dezelfde voedingsmiddelen kan eten als wij. Dit is vooral belangrijk in het geval van een allergie. Allergieën en intolerantie voor verschillende voedingsmiddelen komen vaak op verschillende momenten in iemands leven voor. 4 maanden is het moment waarop een baby nog van de borst wordt gespeend en de eliminatie van moedermelk wellicht is voltooid. 6 maanden borstvoeding geven is de perfecte tijd 6 maanden oud – de introductie van vaste voeding zou idealiter 6 maanden oud moeten zijn.

Dus, hoe past Soy hier in?

Uit studies blijkt dat baby’s met een streng dieet vóór zes maanden vaak een intolerantie hebben voor glutenhoudende voedingsmiddelen. Dit resulteert in een opgeblazen gevoel, plakkerigheid en buikpijn. In een studie van PHD in BC zei Dr. Comb, gepresenteerd op de 2009 ILCAAI (International Meeting of the American College of Nutrition) conferentie: “Wanneer een baby zes maanden oud is, zijn er gedeeltelijke afwezigheden van de darm, het ileum en Play Doh, wat duidt op een sterke intolerantie voor gluten. Zelfs een baby van twee jaar oud krijgt niet genoeg van de glutenbevattende voedingsmiddelen die wij als ouders kennen.

Uit het onderzoek van Comb bleek dus enerzijds dat een kind met een glutenvrij dieet even goed of beter presteerde dan een kind met een glutenbevattend dieet, maar anderzijds dat een kind met een glutenbevattend dieet vergelijkbare symptomen vertoonde als een kind met glutenintolerantie dat twee jaar oud was.

Nu hebben we kinderen die zonder duidelijke reden gluten vermijden en onze kinderen vertonen symptomen van een opgeblazen gevoel, plakkerigheid en maagproblemen. Dit wekt natuurlijk nogal wat bezorgdheid bij zowel ouders als medici en het is geen verrassing dat een kind met ADHD veel meer kans heeft op glutenintolerantie.

Dus, wat is het probleem? Het probleem is dat je als kind niet langer beschermd bent tegen voedselallergieën die kunnen leiden tot intoleranties en het tarwe-vs-glutenverhaal. Het is duidelijk dat een voedselintolerantie dit beschermingssysteem, dat zich met vier maanden heeft ontwikkeld, kortsluit, maar het kan ook op de leeftijd van 12 maanden en 13 jaar gebeuren, als het niet wordt onderkend of aangepakt.

Dus wat te doen? Nou, om terug te komen op de oorspronkelijke vraag hoe je voedselintoleranties kunt identificeren en beheren, moet je nadenken over de algehele verstorende invloed die alle voedselintoleranties hebben op de ontwikkeling van je kind, zowel onmiddellijk als op de lange termijn. Helaas heeft het weinig zin om je kind met een opgepompt immuunsysteem naar school te sturen als de meerderheid van de kinderen aan voedselintoleranties lijdt. Het gaat er niet alleen om of de school voedingsmiddelen aanbiedt die uw kind verdraagt. Het gaat om het beheersen van de vele problemen die voedselintolerantie met zich meebrengt.

Hoe omgaan met voedselintolerantie

Naast het opsporen en aanpakken van voedselintoleranties is het belangrijk dat ouders ervoor zorgen dat hun kinderen evenwichtige en voedzame maaltijden krijgen en dat er thuis regelmatig goede keuzes worden gemaakt. Natuurlijk zijn goede voedingskeuzes gemakkelijker te maken en zijn er over het geheel genomen minder maaltijden nodig voor een voedzame en evenwichtige maaltijd.

De resultaten van studies over de meeste kinderen die aan voedselintoleranties lijden, komen in de meeste gevallen overeen met die van de algemene bevolking. Wat de studie heeft uitgewezen is dat een goed gevoed kind dat regelmatig een selectie verse voedingsmiddelen krijgt voorgeschoteld, minder kans heeft om aan voedselintolerantie te lijden dan kinderen die voortdurend in de weer zijn. Het regelmatig genieten van goede voedselkeuzes leidt tot positieve gezondheidseffecten die lang kunnen aanhouden, en niet alleen bij de fastfood-verkooppunten.

Een kind met intoleranties heeft dus veel meer kans om sterke botten en spieren te krijgen als het ouder wordt. Studies over kinderen met intoleranties hebben aangetoond dat hun algemene groei wordt bevorderd, en veel daarvan tijdens hun tienerjaren. Bovendien zijn ze gaan geloven dat de genoten voedingsmiddelen zeer heilzaam en goed voor hen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.